2014-10-29 10:07Pressmeddelande

Lokal tappning av Musikhjälpen

null

Lidingös fritidsgårdar gör en lokal tappning av Musikhjälpen. Under den 5 - 6 december kommer ungdomar att sända musik och intervjuer från en ministudio i Lidingö centrum. Pengarna, som samlas in, går till kampen mot spridningen av HIV.

I år kommer Lidingös fritidsgårdar att ha en egen ministudio i Lidingö centrum, mellan den 5 - 6 december. Kända Lidingöprofiler kommer att gästa studion, som kommer att sända intervjuer, underhållning, varvat med insamlingstips i kampen mot HIV.

Lidingös fritidsgårdar har deltagit i Musikhjälpen två gånger tidigare. För att samla in pengar hålls bland annat en loppmarknad på fritidsgårdarna Allhuset och Zenit den 22 november kl. 11-16, men den stora, avslutande insamlingen kommer att ske via studion i Lidingö centrum.

- Projektet visar upp hur fritidsgårdarna verkar idag. Ungdomarna själva påverkar genomförandet från början till slut och syftet med arbetet är inte enbart att samla in pengar utan även att få ungdomar från hela ön att arbeta tillsammans, säger fritids- och projektledaren Linda Jansson.

- Kontakter har redan tagits med årets Musikhjälpsprojektledare från SVT och SR som uppskattar Lidingöungdomarnas engagemang. Vilka artister som besöker studion är i dagsläget hemligt, säger Carina Hedström som är ansvarig för ungdomsverksamheten.

Musikhjälpen har funnits i Sverige sedan 2008. Programidén går ut på att under en vecka engagera unga lyssnare och tittare i kampen mot en undangömd humanitär katastrof. Under kampanjen blir tre kända programledare inlåsta i en studio, på ett torg i en svensk stad, och gästas av artister och engagerade människor som på olika sätt bidrar i insamlingen. I år sker eventet på Stora torget i Uppsala, mellan den 8 och 14 december, och insamlade medel går till att stoppa spridningen av HIV. Förra året drog Musikhjälpen in nära 28,5 miljoner kronor till humanitär hjälp.


För mer information
Carina Hedström, ansvarig för ungdomsverksamheten
Telefon: 073-079 14 32
E-post: carina.hedstrom@lidingo.se

Linda Jansson, projektledare
Tel: 072-150 00 58
E-post: linda.t.jansson@lidingo.se

www.musikhjalpen.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum