2023-12-18 08:23Pressmeddelande

Lilla Lidingöbron besiktigad och godkänd

Lilla Lidingöbron

Nu har Lilla Lidingöbron, i alla delar, slutbesiktigats och godkänts utan anmärkningar. Det innebär att Lidingö stad nu äger bron och att det är en uppgift för SL att testköra spåranläggningen och komma igång med trafiken hela vägen till Ropsten.

Slutbesiktningen med broentreprenören Implenia Sverige AB genomfördes fredagen den 15 december av oberoende besiktningsmän. Entreprenaden godkändes utan anmärkningar. Bron är i alla delar säker att trafikera.  Redan natten till lördagen övergick ägandeskapet formellt till Lidingö stad. Nu återstår det för SL att testköra anläggningen och få igång spårtrafiken hela vägen till Ropsten.

Staden kommer att fortsätta dialogen med SL för att få igång trafiken och kommer att återkomma med mer information kring trafikstart.

- Det är mycket olyckligt att trafikanterna inte har fått den kollektivtrafik i tid som varit vår målsättning. Vi hoppas att SL kan skynda på sin process så att trafiken kommer i gång, säger stadsdirektör Daniel Broman.


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se.


Kontaktpersoner

Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Projektledare
Jan Werner