2013-08-01 08:53Pressmeddelande

Lidingöungdomar syns på We Are Sthlm

null

Ungdomar från Skärsätragården och Kulans fritidsgård kommer att medverka på We Are Sthlm (tidigare Ung 08)  i Kungsträdgården den 13-17 augusti. Festivalen är en av Europas största ungdomsfestivaler och lockade förra året över 175.000 besökare.

I Lidingö stads tält "Record & Perform" kommer besökarna att kunna skapa film, musik och radio som livesänds under hela festivalveckan.  

– Besökarna kommer att kunna låna instrument och jamma loss på vår livescen, prova på att spela in en låt, klippa ihop sin egen musikvideo, göra radiosändningar och även träffa personer från musik- och filmbranschen som berättar om sitt arbete och hur de lyckades förverkliga sina drömmar, säger Linda Peltonen, projektledare från Kulans fritidsgård.

Ungdomar på Lidingö har också tagit fram en egen låt, till förmån för Musikhjälpen, som alla deltagare på festivalen får vara med och sjunga in en strof på. Varje insjungen strof kommer att filmas. Innan veckan är klar kommer låten med tillhörande musikvideo att läggas ut till allmänheten på recordandperform.se, Youtube, samt spelas i podradiosändningar

Om We Are Sthlm
We Are Sthlm (tidigare Ung08-festivalen) är en festival för ungdomar mellan 13 och 19 år som går av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm veckan innan höstterminens start. Festivalen som är en av Europas största ungdomsfestivaler lockade 2012 över aktiva besökare.

I år är det trettonde året i rad som ungdomarnas egen festival förgyller sista veckan på sommarlovet. Under veckan bjuds besökarna på ett fullspäckat program från dag till kväll med konserter, uppträdanden och en massa andra aktiviteter.

Mer information
Linda Peltonen, projektledare, Lidingö stad
Tel. 073-079 38 36

www.recordandperform.se
http://wearesthlm.se 

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum