2014-10-01 09:53Pressmeddelande

Lidingös landskap pryder ny vagn

null

Många Lidingöbor var med och röstade om utseendet på en av Lidingöbanans nya vagnar. Nu är rösterna räknade och den stora favoriten är förslaget Landskap.

Som en del i samarbetet med SL fick Lidingö stad möjligheten att utforma en av de sju vagnar som kommer att trafikera Lidingöbanan. Tre förslag på hur det skulle kunna se ut togs fram och visades under Öppet stadshus den 6 september.  Sedan var det upp till Lidingöborna att bestämma vilket av förslagen som skulle bli verklighet. Det gick att rösta på stadens webbplats och i Stadshusets entréhall under hela september. Och många som tog chansen.

– Vi är väldigt glada över gensvaret.  Närmare 900 personer ville säga sitt om de tre förslagen och nu har Lidingöbornas favorit korats. Det blev förslaget Landskap som fick flest röster, säger Lidingö stads informationschef Madeleine Helleday.

Rösterna fördelades på följande sätt: Landskap 491 röster, Citat 217 röster och Slingan 153 röster.
SL är just nu inne i ett intensivt slutskede av Lidingöbanans modernisering. De första spårvagnarna levereras till Lidingö den 22 oktober och provkörningarna med de nya vagnarna börjar den 17 november. Lidingöbanan ska vara klar den 28 mars 2015 och då kommer de nya vagnarna att trafikera banan, varav en med ett alldeles unikt utseende.

För mer information
Madeleine Helleday, informationschef Lidingö stad
Tel: 08-731 30 67
E-post: madeleine.helleday@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum