2012-02-06 13:11Pressmeddelande

Lidingö stad satsar på ledarskap

I fredags startade en ledarskapsutbildning för drygt 40 enhets- och områdeschefer inom äldre-och handikappförvaltningen i Lidingö stad. Med fokus på utvecklande ledarskap och delaktiga medarbetare ska man nå målet - ett gott möte med varje kund.

- Alla chefer ska var förebilder för sina medarbetare. Chef- och ledarskap kräver kontinuerligt och medvetet arbete, därför vill vi på förvaltningen satsa extra på detta, säger Bibbi Wikström, chef för egen regi-verksamheten inom äldre-och handikappförvaltningen.

Ledarutvecklingsprogrammet bygger bland annat på metoden utvecklande ledarskap (UL).

-Med den här satsningen vill vi stödja och utveckla chefen i sin roll att leda utvecklingsarbetet tillsammans med personalen. Det är en viktig satsning som kommer att ge bättre omsorg till kunden, säger Bibbi Wikström.

- Målet är ett gott arbetsklimat för personal och ledning och ett gott möte för varje kund. Alla som berörs ska känna sig nöjda med omsorgen i Lidingö stad, säger Ulf Haraldsson, tf förvaltningschef för äldre- och handikappförvaltningen.

Ledarutvecklingsprogrammet, som är obligatoriskt för deltagarna, kommer att pågå fram till sommaren 2013.

För mer information:
Bibbi Wikström, chef egenregi Lidingö stad, tel: 08- 731 47 01.
Ulf Haraldsson, t f förvaltningschef äldre-och handikappförvaltningen Lidingö stad, tel :08-731 32 27.

 


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum