2012-02-06 13:11Pressmeddelande

Lidingö stad satsar på ledarskap

I fredags startade en ledarskapsutbildning för drygt 40 enhets- och områdeschefer inom äldre-och handikappförvaltningen i Lidingö stad. Med fokus på utvecklande ledarskap och delaktiga medarbetare ska man nå målet - ett gott möte med varje kund.

- Alla chefer ska var förebilder för sina medarbetare. Chef- och ledarskap kräver kontinuerligt och medvetet arbete, därför vill vi på förvaltningen satsa extra på detta, säger Bibbi Wikström, chef för egen regi-verksamheten inom äldre-och handikappförvaltningen.

Ledarutvecklingsprogrammet bygger bland annat på metoden utvecklande ledarskap (UL).

-Med den här satsningen vill vi stödja och utveckla chefen i sin roll att leda utvecklingsarbetet tillsammans med personalen. Det är en viktig satsning som kommer att ge bättre omsorg till kunden, säger Bibbi Wikström.

- Målet är ett gott arbetsklimat för personal och ledning och ett gott möte för varje kund. Alla som berörs ska känna sig nöjda med omsorgen i Lidingö stad, säger Ulf Haraldsson, tf förvaltningschef för äldre- och handikappförvaltningen.

Ledarutvecklingsprogrammet, som är obligatoriskt för deltagarna, kommer att pågå fram till sommaren 2013.

För mer information:
Bibbi Wikström, chef egenregi Lidingö stad, tel: 08- 731 47 01.
Ulf Haraldsson, t f förvaltningschef äldre-och handikappförvaltningen Lidingö stad, tel :08-731 32 27.

 


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum