2013-06-17 11:37Pressmeddelande

Lidingö stad samverkar med Missing People

null

Missing People är en ideell organisation som hjälper till att finna försvunna personer och som genom sin förmåga att snabbt mobilisera frivilliga krafter varit mycket framgångsrika. Nu har Lidingö stad och Närpolisen på Lidingö kontaktat organisationen för att utreda möjligheterna till samarbete och samverkan. 

Lidingö stad, Närpolisen Lidingö och Missing people, Stockholm, undersöker möjligheterna till samverkan. Lidingö stad är mitt i arbetet med att starta en frivillig resursgrupp (FRG) och även inrätta trygghetspunkter och vill lära av Missing People som på mycket kort tid startat en nationell organisation som bygger på frivillighet. 

- Missing People har lyckats att med hjälp av smart teknik och sociala medier, varvat med en tydlig struktur och ideella krafter, snabbt engagera många människor. Här finns mycket att lära av, säger Jesper Arkinger, säkerhetschef i Lidingö stad.  

Både polis och kommun arbetar med många frivilliga och ideella satsningar som nattvandrare, grannsamverkan, gransamverkansbil och polisens volontärer. Att samordna sig med Missing People kan säkerställa att resurserna används mer effektivt vilket är en framgångsfaktor på lång sikt. 

- Missing People är en snabbt växande och lärande organisation. Genom att öppna för en samverkan kan de ta del av de resurser som redan finns upparbetade inom kommun och myndigheter. Det här kan bli ett samarbete som alla vinner på, säger Jesper Arkinger.
 

För mer information
Jesper Arkinger, säkerhetschef  Lidingö stad
jesper.arkinger@lidingo.se
Tel: 08-731 35 58

Cajsa Velden, närpolischef Lidingö
cajsa.velden@polisen.se
Tel: 010-565 63 82 71

 

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum