2015-05-29 07:59Pressmeddelande

Lidingö satsar på Silivahemcertifiering

null

All personal har genomgått utbildningen.


Den 1 juni 2015 blir Högsätra vård - och omsorgsboende och Lidingö stads dagverksamheter Silviahemcertifierade. All personal har då genomgått Silviahemmets utbildning i demensvård utifrån Silviahemmets vårdfilosofi. Målet är att öka kvaliteten och kompetensutveckla medarbetarna.

– Vi har gjort rejäla satsningar för att utveckla våra äldreboenden de senaste åren och Silviahemcertifieringen blir en höjdpunkt. Vi är också glada över att Lidingö stads dagverksamheter är första dagverksamheter att certifieras i Sverige. Den här utbildningen hjälper oss att skapa ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen om våra demenssjuka, säger Lise-Lotte Schill Brown, områdeschef för vård- och omsorgsboenden.

Yasar Cavus som är undersköterska och samordnare på Högsätra vård-och omsorgsboende har gått utbildningen under våren. Han tror att man kommer se stor skillnad i arbetet på Högsätra framöver.

– Det var en jättebra utbildning där vi fick lära oss mer på djupet om de här sjukdomarna. Nu pratar vi i personalen till exempel om teamarbetet på ett nytt sätt. När vi förbättrar kommunikationen mellan oss och lägger ihop vår kunskap blir det bättre för kunderna, det har utbildningen lärt oss, säger Yasar.

– Förut behandlade man alla patienter lika, men idag arbetar vi personcentrerat. Alla ska mötas utifrån den man är, för människor är inte lika och sjukdomen ser inte heller likadan ut för alla. Utbildningen har gjort att man vill fortsätta lära sig och utvecklas, säger Yasar.

Certifieringen sker måndag 1 juni i receptionen på Högsätra servicehus, Högsätravägen 4C.

Media välkomnas! (se bifogad inbjudan).

Vad är en Silviacertifiering?
Silviahemmet, som startades på initiativ av drottning Silvia, erbjuder certifierade utbildningar i praktisk demensvård. Vårdfilosofin vilar på fyra ben: personcentrerad vård, teamarbete, anhörigstöd samt kommunikation och relation. Silviahemmet gör årliga uppföljningar och ställer vissa krav för att en certifiering ska få behållas.

För mer information
Bibbi Wikström, verksamhetsområdeschef
Tel: 08-731 47 01

Cecilia Backentorn, kommunikatör
Tel: 08-731 31 92.

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum