2013-05-07 14:17Pressmeddelande

Lidingö Rock – Stockholms största musiktävling för osignade band

null

Den 11 maj hålls finalen i Lidingö Rock för 26:e året i rad. Nio ännu så länge kontraktlösa band tävlar om den prestigefyllda vinsten– att få spela in en EP på Annexet.

Efter fyra deltävlingar återstår nu bara finalen som går av stapeln på Elverket den 11 maj. I den ska de nio bästa banden tävla om juryns gunst. I år består domarna av en blandad skara branschfolk: låtskrivare, producenter, arrangörer och  musiker förstås.
– I år finns alltifrån reggae till metal representerat i finalen. Gemensamt är att samtliga håller en väldigt hög nivå inom sin genre. Av de nio år jag har varit och arrangerat Lidingö Rock är detta den final jag har varit mest uppspelt inför, säger Dejan Grabus, ungdomsansvarig på Skärsätragården.

Enligt Dejan Grabus hänger Lidingö Rocks växande popularitet ihop med webbens utveckling. Fler och fler artister anmäler sig och i år fick de in över 150 stycken, framför allt genom det enkla webbformuläret på hemsidan.
– Av dessa kom 32 band med, åtta till varje delfinal. Jag tror att deltagarna lockas av det proffsiga arrangemanget, vi filmar både från deltävlingarna och från finalen och materialet läggs ut på Youtube. För många av banden är det här en fantastisk marknadsföringskanal, säger Dejan Grabus.   

Förra årets final lockade cirka 450 personer, förhoppningen är förstås att ännu fler ska komma till Elverket den 11 maj.

Mer information
Dejan Grabus, ungdomsansvarig,Skärsätragården, tel. 073-5397572

Webbplats: http:// lidingorock.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum