2013-02-13 09:11Pressmeddelande

Lidingö och Fortum samarbetar mot klotter

null

Lidingö skall vara en trygg kommun att leva och bo i. Många upplever att klotter och skadegörelse skapar en känsla av otrygghet. Lidingö stad prioriterar därför sedan många år snabb sanering. Nu ansluter även Fortum sig till satsningen genom ett avtal som sträcker sig till 2016.

- Vi är glada att vi kan bidra till att skapa en trevligare och tryggare miljö för Lidingöborna, säger Lars Selberg, chef för Lokalnät Stockholm på Fortum Distribution.

Avtalet innebär att Fortum kopplas till stadens felanmälan vilket betyder att stadens entreprenör sanerar både stadens och Fortums objekt. Tidigare har Fortum sanerat två gånger per år men med det nya avtalet gäller samma regler som för stadens objekt, dvs sanering inom tre dagar från anmälan.

- Det här är en mycket positiv utveckling. Vi vet att snabb sanering innebär att det totalt sett klottras mindre. De som klottrar tappar intresset då klottret snabbt försvinner. Just elskåpen är populära bland klottrare, säger Paula Jagric, brottsförebyggare  i Lidingö stad.

Avtalet kommer att undertecknas i Lidingö stadshus måndag den 18 februari, klockan 13.00.

För mer information:
Paula Jagric, Brottsförebyggande rådet Lidingö stad
Tel 08-731 30 71

Lars Selberg, chef för Lokalnät Stockholm, Fortum Distribution
Tel 08-671 86 97  

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum