2019-06-05 09:07Pressmeddelande

Lidingö nominerat för digitaliseringsarbete

null

Lidingö stad tillhör tillsammans med fyra andra kommuner finalisterna till utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun 2019. Bakom utmärkelsen står bland andra Sveriges kommuner och landsting, Vinnova och Myndigheten för digital förvaltning.

Lidingö stad är en av de fem kvarvarande kommuner som nominerats till utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun. Slutlig mottagare blir den kommun som juryn anser bäst har lyckats med att använda IT och digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet.

- Vi ser stora möjligheter att förbättra den kommunala verksamheten via ett genomtänkt digitaliseringsarbete. Nomineringen är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt, säger Björn Söderlund, utvecklingschef i Lidingö stad.

Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) är också glad och stolt över nomineringen.

- Digitalisering är ett fokusområde för den politiska ledningen på Lidingö. Vi vet att digitala lösningar kan både tillhandahålla bättre service till Lidingöborna och bidra till en ännu effektivare organisation. På så sätt skapar vi största möjliga värde för Lidingös skattebetalare, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande på Lidingö.

De övriga nominerade kommunerna är Karlskrona, Karlstad, Södertälje och Umeå. Bakom nominering står Sveriges kommuner och landsting, Myndigheten för digital förvaltning, Infrastrukturdepartementet, Vinnova, IT & Telekomföretagen, PwC, Telia och Kvalitetsmässan. Utmärkelsen delas ut under Kvalitetsmässans invigningsgala på Göteborgsoperan den 12 november. Priset delas ut vartannat år och i år sker det för tionde gången. 2017 års pristagare var Stockholm stad.


För mer information

Björn Söderlund, utvecklingschef
Tel: 08-731 30 75
E-post: bjorn.soderlund@lidingo.se

Erik Raita, politisk sekreterare
Tel: 0768-22 12 22
E-post: erik.raita@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum