2020-02-14 15:26Pressmeddelande

​Lidingö näst bäst på hållbarhet

null

Lidingö stad rankas som landets andra bästa hållbara storstadskommun. Detta enligt en ny undersökning från tidningen Dagens samhälle.

Undersökningen utgår från FN:s globala utvecklingsmål inom det som kallas Agenda 2030. Syftet är att nå en socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar värld till år 2030.

Tidningen har tittat på en rad olika faktorer. Några exempel är vattenförekomster med god status, befolkning i kollektivtrafiknära läge, utsläpp av små partiklar och kväveoxider per invånare liksom tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s.

Här hamnar alltså Lidingö stad före storstadskommuner som Stockholm, Nacka, Solna, Tyresö, Danderyd, Malmö och Mölndal.

- Det är kul att Lidingö uppmärksammas för vårt arbete med hållbarhet. Lidingö stad har de senaste åren lagt fokus på att göra skillnad där det verkligen påverkar miljö och klimat. Exempel på det är att vi sänkt energiförbrukningen i stadens verksamheter med drygt 30 procent sedan 2009. Det betalar sig och det kan vi se i rankingen, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande på Lidingö. 

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum