2014-11-12 07:52Pressmeddelande

Lidingö Musikskola jubilerar

null

Lidingö Musikskola fyller 60 år och firar med en rad konserter under vecka 47. Skolan grundades redan 1954 och har sedan många år varit navet i Lidingös musikliv. Tusentals elever har genom åren passerat skolan.

I dag undervisar drygt 40 lärare på skolan. Den enskilda undervisningen utgör stommen i musikskolans verksamhet och innefattar i dag drygt 1100 elever.

- Lidingö musikskola erbjuder Lidingös mest kompletta kursutbud i musik. Här får barn och ungdomar möjligheten att utveckla sina kreativa och konstnärliga sidor under ledning av professionella pedagoger. Vi vill förmedla musikaliska kunskaper och färdigheter så att skapandet och upplevelsen av musik blir en del av elevernas liv, säger Musikskolans chef Lena Söderström.

Under jubileumsveckan bjuder elever och lärare kommunens invånare på en rad konserter och öppna lektioner runt om på Lidingö. Veckan avslutas söndagen den 23 november med en jubileumskonsert i Berwaldhallen, med över 400 medverkande elever på scenen. Slutligen avslutas jubileet med en utställning i Stadshusets entréhall som öppnar den 1 december och pågår året ut.


För mer information
Lena Söderström, chef Musikskolan
Tel: 08-731 31 98
E-post: lena.soderström@lidingo.se

Bif: Jubileumsveckans program

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum