2016-11-10 11:23Pressmeddelande

Lidingö Kulturvecka större än någonsin

null

Med ett program större än någonsin hälsar Lidingös kulturliv tillsammans med Lidingö stad välkomna till Lidingö kulturvecka den 14 till 19 november. Lokal kultur, många kända namn och ett brett utbud av evenemang utlovas. Dessutom slås ett slag för barnkulturen.

Nu har Lidingöbor och besökare chansen att upptäcka och njuta av massor av lokal kultur. Flera stora svenska artister, författare och konstnärer finns med i programmet, bland dessa kan nämnas Görel Crona, Janne Schaffer, Gunilla Backman, Jan Guillou, Johan Boding, Christer Sturmark, Teater Pero, Johannes Bah Kuhnkemed flera.

Kultur för och av barn och ungdom är också i fokus med filmvisning för barn, Musikskolan, barnteater, Stadsbiblioteket, KomTek, DansenLidingö, Sagateatern, ”Scenen är din”, Lidingö danscenter, Fritidsgårdarna, Kameleonten med flera. Samtidigt samlar Kulturveckan i år in pengar till barnkulturen genom att sälja knappen ”Leve Barnkulturen” för 50 kronor. Besökare kan njuta av alla arrangemang gratis, men med knappen på kappslaget tar man inte bara av det goda, utan ger även vidare. En knapp motsvarar ungefär en barnteaterbiljett för ett barn.

I år har vi även fått med det lokala näringslivet och det har bland annat resulterat i en ny unik mötesplats i Stadshuset. Missa inte popuprestaurangen som gör Lidingö stadshus till en gastrokulturell mötesplats.

Programmet är i år större än någonsin och består av över hundrafemtio programpunkter av väldigt olika slag. Lidingö Museum, Galleri Fallera, Malmstensskolan, Millesgården, Ansgarskyrkan, Stillerska filmgymnasiet och alla kulturföreningar bjuder på musik, teater, konst, historia, dans och allt däremellan. Även i år satsar stadens egna kulturverksamheter för barn, unga och funktionsnedsatta stort. Seniorer och förskolebarn bjuds dessutom på extra många kulturupplevelser.

Hela programmet på webben www.lidingo.se/kulturveckan
Mer om popuprestaurangen http://popuplidingo.se

För mer information
John Svensson, kulturchef
Tel: 08-731 33 72
E-post: john.svensson@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum