2019-12-10 11:04Pressmeddelande

Lidingö i topp i upphandlingsindex 2019

null

Lidingö klättrar till första plats när LO-distriktet i Stockholms län granskar kommuners rutiner för upphandling och kontroll av leverantörer.

För sjunde året presenterar LO-distriktet ett upphandlingsindex som bygger på enkätundersökning som skicks till länets samtliga kommuner. I år deltog 21 av 26 kommuner och Lidingö placerar sig alltså på första plats, en klättring från plats sex 2017.

-Vi driver ett strategiskt upphandlingsarbete med tydliga rutiner och processer. Frågor kring upphandling är också högt uppe på agendan både i stadsledningen och i den politiska ledningen, säger Adriana Buzea, upphandlingschef i Lidingö stad.

Staden genomför också löpande interna utbildningar och uppföljning kring upphandling vilket gjort att avtalstroheten är 96 procent.

Frågorna i enkätundersökningen handlar bland annat om kommunen granskar hur företagen följer regler och förordningar, hur man arbetar kring lagstiftningen inom upphandlingsområdet, hur policyn för upphandlingsfrågor hanteras och förtroendevaldas involvering i upphandlingar och i uppföljning av arbetet.

-Det blir allt viktigare med professionella upphandlingar då en allt större del av stadens verksamhet upphandlas. I och med detta får vi ett kvitto på att Lidingö är välskött på upphandlingsområdet, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Upphandlingsindex-rapporten

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum