2019-12-10 11:04Pressmeddelande

Lidingö i topp i upphandlingsindex 2019

null

Lidingö klättrar till första plats när LO-distriktet i Stockholms län granskar kommuners rutiner för upphandling och kontroll av leverantörer.

För sjunde året presenterar LO-distriktet ett upphandlingsindex som bygger på enkätundersökning som skicks till länets samtliga kommuner. I år deltog 21 av 26 kommuner och Lidingö placerar sig alltså på första plats, en klättring från plats sex 2017.

-Vi driver ett strategiskt upphandlingsarbete med tydliga rutiner och processer. Frågor kring upphandling är också högt uppe på agendan både i stadsledningen och i den politiska ledningen, säger Adriana Buzea, upphandlingschef i Lidingö stad.

Staden genomför också löpande interna utbildningar och uppföljning kring upphandling vilket gjort att avtalstroheten är 96 procent.

Frågorna i enkätundersökningen handlar bland annat om kommunen granskar hur företagen följer regler och förordningar, hur man arbetar kring lagstiftningen inom upphandlingsområdet, hur policyn för upphandlingsfrågor hanteras och förtroendevaldas involvering i upphandlingar och i uppföljning av arbetet.

-Det blir allt viktigare med professionella upphandlingar då en allt större del av stadens verksamhet upphandlas. I och med detta får vi ett kvitto på att Lidingö är välskött på upphandlingsområdet, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Upphandlingsindex-rapporten

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum