2015-03-05 08:59Pressmeddelande

Lidingö i konsten

null

IC-Macken. Oljemålning av Olle Öhlin, 1957.

Upplev Lidingö genom konstnärens öga. Se konstverk som avbildar Lidingö under 250 år och upptäck platser och byggnader ur det förgångna.

Lidingö i konsten är en utställning som visar ett 60-tal verk ur Lidingö stads och Lidingö hembygdsförenings samlingar med Lidingömotiv.

- Utställningen är så omfattande att hälften visas i Lidingö stadshus entréhall och den andra hälften på Lidingö Museum och ytterligare en mindre del på Lidingö stadsbibliotek, säger John Svensson, kulturchef i Lidingö stad.

Vernissage äger rum på två ställen lördagen den 7 mars. Dels klockan 12.00 i Lidingö stadshus och sedan klockan 13.00 på Lidingö Museum. Invigningstalare är Carl-Johan Schiller, ordförande i kultur och fritidsnämnden.

Visningar ledda av Carl-Henrik Ankarberg kommer att äga rum i stadshuset den 10 mars klockan 19.00 och på Lidingö museum den 24 mars klockan 19.00. Två stadsvandringar i konstnärernas spår genomförs i Torsvik den 15 mars och i Gångsätraområdet den 29 mars.

För mer information
John Svensson, kulturchef Lidingö stad
Tel 08-731 33 72, 073-079 33 72
E-post: john.svensson@lidingo.se

Anneli Mannberg, konstansvarig Lidingö stad
Tel: 08-731 37 67
E-post: anneli.mannberg@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum