2015-10-08 14:23Pressmeddelande

Lidingö bjuder in till kulturvecka och kulturnatt

null

På Lidingö finns ett rikt lokalt kulturutbud och många kulturföreningar. Den 13-17 oktober bjuder Lidingös kulturaktörer och Lidingö stad in till kulturvecka. Veckan avslutas med Lidingö kulturnatt lördagen den 17 oktober.

Det blir en kulturfest på öns kulturscener. I år är mångfald och tolerans det övergripande temat vilket tydligt märks bland annat i Stadsbibliotekets program som lyfter fram minoriteter.

- Kulturen spelar en viktig roll för de äldre och funktionsnedsatta, därför har det fått större utrymme under veckan. Sagateatern fyller 60 år och firar med ett fylligt program. Musikskolan ger en hel konsertvecka. Karlfeldt dyker upp på flera platser och både jazz och dans genomsyrar veckan. Det är ett digert program hela veckan, säger Anneli Mannberg, projektledare för Kulturveckan och Kulturnatten.

Som vanligt finns programpunkter bland annat på Sagateatern, Ansgarskyrkan, Gullvillan, Medborgarskolan, Lidingö stadsbibliotek och Lidingö stadshus. Det finns också guldkorn utanför de stora scenerna, som föredrag, författarträffar och konstvisningar. Blir intrycken många går det att simma lugnt en stund till klassisk musik på Gångsätrabadet.

Det blir en kulturfest för alla, stora och små, för dig som älskar musik, dans, litteratur eller teater. Dessutom kan vi inte låta bli att smygstarta redan måndagen den 12 oktober klockan 19.30 med Johan Stengård Jazz Big Band i stadshuset.


För mer information

Anneli Mannberg, projektledare
Telefon: 08-731 37 67
E-post: anneli.mannberg@lidingo.se

Kalle Kahnlund, Kulturutvecklare
Telefon: 08-731 46 53
E-post: kalle.kahnlund@lidingo.se

John Svensson, Kulturchef
Telefon: 08-731 33 72
E-post: john.svensson@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum