2016-02-23 15:55Pressmeddelande

Lidingö årets UF-kommun

null

Delegationen som mottog utmärkelsen: Maria Wersäll, rektor, Anders Nordén, lärare, Christer Yllner, rektor, Monika Öman, lärare och Hans Barje ordf. i utbildningsnämnden.

Lidingö har utsetts till årets UF-kommun av stiftelsen Ung Företagsamhet. Priset delades ut på den regionala UF-mässan i Stockholm tisdagen den 23 februari.

Lidingö stad får utmärkelsen för att man lyckats inspirera en stor andel gymnasieelever att starta UF-företag och antalet UF-elever på Lidingö fortsätter att öka för varje år.

– Ung företagsamhet och entreprenörskap är något vi jobbat med i många år här på Lidingö. Priset är ett härligt kvitto på att det engagemang som finns hos både lärare och elever gett resultat. Till vår hjälp har vi också många duktiga rådgivare från det lokala näringslivet som i sin tur haft nytta av utbytet, säger Anders Nordén, förstelärare i företagsekonomi, Hersby gymnasium

Arbetet med UF har gett ringar på vattnet och bidragit till att göra ekonominprogrammet på Hersby gymnasium väldigt populärt. Varje år i december kan allmänheten komma till skolans egen UF-mässa och få se verksamheten i de företag som ungdomarna driver. Flera av UF-företagen har under åren blivit prisbelönade.

–Vi vill uppmuntra våra elever till att bedriva teoretiska studier, men även utveckla kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap. Här är UF ett naturligt steg. Den långsiktiga målsättningen borde vara att alla elever oavsett program får pröva att starta ett företag inom ramen för UF, säger Hans Barje, ordförande för utbildningsnämnden på Lidingö.

För mer information
Anders Nordén, förstelärare i företagsekonomi, Hersby gymnasium
tel. 0730-793218

Hans Barje, ordförande för utbildningsnämnden
tel. 0708-765 930

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum