2019-11-13 09:01Pressmeddelande

Lidingö årets digitaliseringskommun

null

Lidingö har utnämnts till årets digitaliseringskommun på Kvalitetsmässan i Göteborg. Bakom utmärkelsen står bland andra Sveriges kommuner och landsting, Vinnova och Myndigheten för digital förvaltning.

Lidingö stad var en av fem kvarvarande kommuner som nominerats till utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun. Som slutlig mottagare av utmärkelsen ska, enligt juryn, den kommun som bäst har lyckats med att använda IT och digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. Det blev alltså Lidingö.

- Digitalisering är ett fokusområde för den politiska ledningen på Lidingö. Vi vet att digitala lösningar kan både tillhandahålla bättre service till Lidingöborna och bidra till en ännu effektivare organisation. På så sätt skapar vi största möjliga värde för Lidingös skattebetalare. Utmärkelsen är en bekräftelse på att vi arbetar på rätt sätt, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande på Lidingö.

Det var stadsdirektör Daniel Broman och utvecklingschef Sara Penje som tog emot priset ur energi- och digitaliseringsminister Anders Ygemans hand. I den eniga juryns motivering står bland annat: Årets vinnare visar såväl mod som vilja i att använda digitaliseringens möjligheter för att möta invånarnas behov och verksamhetens utmaningar.

-Det är oerhört glädjande att vårt arbete uppmärksammas på det här sättet. En genomtänkt strategi för digitalisering är nödvändig för att möta morgondagens utmaningar, säger Daniel Broman.

De övriga nominerade kommunerna var Karlskrona, Karlstad, Södertälje och Umeå. Bakom nominering står Sveriges kommuner och landsting, Myndigheten för digital förvaltning, Infrastrukturdepartementet, Vinnova, IT & Telekomföretagen, PwC, Telia och Kvalitetsmässan. Utmärkelsen delades ut under Kvalitetsmässans invigningsgala på Göteborgsoperan den 12 november. Priset delas ut vartannat år och i år skedde det för tionde gången. 2017 års pristagare var Stockholm stad.

För mer information

Daniel Broman, stadsdirektör Lidingö stad
Tel: 08-731 34 82
E-post: daniel.broman@lidingo.se

Erik Raita, politisk sekreterare
Tel: 076-822 12 22
E-post: erik.raita@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum