2014-01-16 10:07Pressmeddelande

Läxhjälp online för elever

null

Nu kan elever som går i årskurs 4 upp till och med gymnasiet kostnadsfritt få hjälp med sina mattefrågor online varje måndag till torsdag mellan klockan 17.00 - 20.00.

Läxhjälpen sker på Internet via snabbmeddelanden på Skype. Läxhjälpens coacher finns tillgängliga när lärarna inte finns där och när föräldrar inte har tid eller tycker det är svårt att hjälpa till. De flesta av coacherna är studenter vid Uppsala universitet. Många av dem läser till lärare eller till civilingenjör.

- Det är utmärkt att som elev kunna sitta hemma och via webben få hjälp med matten. Förhoppningsvis kan det hjälpa dem som riskerar att bli underkända till ett godkänt betyg, säger utbildningschef Per-Åke Henriksson.

Projektet med läxhjälp via webben leds av Uppsala kommun i samarbete med Uppsala universitet och Microsoft, Sverige. Lidingö stad deltar i projektet, vilket betyder att eleverna har tillgång till mattecoacherna under hela läsåret.

För mer information:
Per-Åke Henriksson, utbildningschef
Tel: 08-731 31 80
E-post: per-ake.henriksson@lidingo.se

Läs mer på Läxhjälpens webbplats: http://lxcoach.lidingo.se.


Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum