2014-08-29 12:47Pressmeddelande

Lättare att hitta på biblioteket

null

Det ska bli lättare för besökarna att hitta på biblioteket. Därför går Lidingö stadsbibliotek i höst över till det internationella klassifikationssystemet Dewey.

Den största skillnaden är att fackböckerna kommer att vara märkta med siffror på ryggen i stället för bokstäver. Även skönlitteraturen har märkts om så att man direkt ser vilken genre boken har, exempelvis deckare, romantik eller fantasy.

- De skönlitterära böckerna kommer också att stå mer tydligt tillsammans, oavsett vilket språk de är skrivna på.  Fackavdelningen blir också mer sammanhållen och får tydligare skyltning, säger Amelie Sarlin, projektledare för Dewey.

Dewey Decimalklassifikation används i dag på 200 000 bibliotek i 138 länder. Lidingö stadsbibliotek blir det första folkbiblioteket i Stockholms län, ett av de första i Sverige, som inför Dewey fullt ut på vuxenavdelningen.

Minibibliotek i Stadshuset
För att kunna flytta om cirka 45 000 böcker och sätta upp nya skyltar kommer biblioteket att vara stängt 15-28 september. Under tiden går det att besöka ett minibibliotek i Lidingö stadshus som har öppet 16-26 september. Där kan man göra enklare biblioteksärenden som att skaffa lånekort, låna, lämna tillbaka och låna om böcker. 29 september öppnar biblioteket som vanligt igen.

En rad aktiviteter med anledning av förändringarna kommer att genomföras. Hela programmet och öppettider finns på webben: www.lidingo.se/bibliotek.


För mer information
Amelie Sarlin, projektledare
Tel: 08-731 37 60
E-post: amelie.sarlin@lidingo.se

Petra Olsson, PR-bibliotekarie
Tel: 08-731 37 63
E-post: petra.olsson@lidingo.se

 

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum