2014-10-22 09:50Pressmeddelande

Lärare på studieresa till Bryssel

null

20 lärare och rektorer från Lidingö åker på måndag till Bryssel för en grundkurs i EU-kunskap. Resan är den första i vad som förväntas bli en serie resor i syfte att höja kvaliteten i undervisningen.

Det började med att läraren Bert van Hoecke i Hersby gymnasium utbildade sig till EU-ambassadör för Hersby skola och själv var på studieresa i Bryssel. Idén att organisera resor för sina kollegor väcktes och snart var även skolförvaltningen i Lidingö stad med på tåget. På måndag är det dags då 20 lärare och rektorer beger sig på en utbildningsresa.

- Vi kommer att börja i staden Ieper,  ett av första världskrigets blodigaste slagfält, och sedan fortsätta till EU-högkvarteret i Bryssel. Det blir en resa som börjar i krig och slutar i fredsprojektet EU, säger Bert van Hoecke som varit med i planeringen av resan.

Genom att resa till Bryssel och att arbeta med det internationella perspektivet, genom att studera vad EU är för slags institution, dess historia och hur EU ser ut idag hoppas man att lärarna får en bättre inblick i vad EU är och står för.

-Det vi hoppas blir årliga studieresor ska leda till fördjupade kunskaper som resulterar i bättre och mer levande lektioner och till ämnesöverskridande samarbeten. I slutänden är det ändå elevernas kunskaper och insikter som står i fokus, säger skolförvaltningens chef Per-Åke Henriksson.

På programmet står, förutom besöket i Ieper bland annat besök på stockholmsregionens Europakontor, besök på EU-kommissionen och Europaparlamentet. Lärarna kommer vidare att besöka Sveriges ständiga representation till EU och Sveriges kommuner och landstings verksamhet i Bryssel.


För mer information
Bert Van Hoecke, gymnasielärare
Tel: 076-226 37 99
E-post: bert.vanhoecke@lidingo.se

Per-Åke Henriksson, förvaltningschef
Tel: 08-731 31 80
E-post: per-ake.henriksson@lidingo.se


Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum