2020-07-02 09:30Pressmeddelande

Lansering av ny konstapp i Lidingö

Upptäck konsten konstapp

Inför sommarsemestrarna släpper Stockholms läns museum tillsammans med Lidingö stad appen Upptäck konsten. En app som gör det möjligt att få veta mer om den offentliga konsten på Lidingö, men även i Huddinge, Nacka, Upplands-Bro, Solna, Täby, Värmdö och Österåker. Det går enkelt att ta reda på mer om både konstverk och konstnär genom att ladda ner appen gratis till mobiltelefonen.

Den offentliga konsten är en skatt som finns i det offentliga rummet. Ändå går den ibland oss obemärkt förbi. Det vill nu Stockholms läns museum tillsammans med länets kommuner råda bot på. 

- Med appen Upptäck konsten vill vi göra det enkelt och roligt att upptäcka den offentliga konsten i länet, säger Rebecka Walan, intendent på Stockholms läns museum. Vi vill också uppmuntra till samtal om konsten. Att diskutera form och uttryck tillsammans med någon kan göra att du ser på konsten på ett nytt sätt. Appen är till för både konstälskaren och den nyfikne som vill veta mer om konsten i det offentliga rummet.

I appen finns information om konstverk och konstnärerna bakom verken. Så nu när värmen är här kan man passa på att gå en konstrunda på Lidingö. Varför inte ta med en fikakorg och slå sig ner i gröngräset?

- Det känns roligt att få vara del i att lyfta Lidingös offentliga konst till Lidingöbor och besökare på ett nytt, mer lättillgängligt sätt. Nu kan du ta med dig konsten och information om den, var du än går. Förhoppningen är också att fler upptäcker och tar del av all den fina konst vi har runt omkring oss, säger Anneli Mannberg, kultursekreterare i Lidingö stad.

Kontakt:

Anneli Mannberg, kultursekreterare Lidingö stad
e-post: anneli.mannberg@lidingo.se

Rebecka Walan, intendent Stockholms läns museum
e-post: rebecka.walan@stockholmslansmueum.se


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se. Turistinformation och aktuella aktiviteter finns på upplevlidingo.com.


Kontaktpersoner