2011-11-08 09:10Pressmeddelande

Kulturnatten på Lidingö 12 november

Kulturnatten på Lidingö hålls i år lördagen den 12 november. Redan klockan tolv på dagen slår öns kulturliv upp dörrarna och håller öppet ända till midnatt. Tidigare år har publiktillströmningen varit stor med besökare från hela Stockholmsområdet.

Lördagen den 12 november från 12 på dagen till 12 natten bjuder Lidingö stad, i samarbete med öns föreningar och kulturliv, på en kulturfest med massor av aktiviteter för både stora och små. På programmet står bland annat dans i Stadshuset, stickmaraton, utställningar, öppen scen, dansuppvisningar, bygdespel, stadens egen hyllning till Tomas Tranströmer och massor av musik, från pop och jazz till glaskonsert och opera.

– Vi hoppas på mycket glädje, spännande möten och upplevelser. Lidingö stadshus kommer för en dag att förvandlas till ett riktigt kulturhus med utställningar, musik och dans till midnatt, säger Kalle Kahnlund, stadens kulturutvecklare.

En stor del av evenemangen kommer att äga rum i närheten av Lidingö centrum, som Lidingö stadshus, Ansgarskyrkan, Lidingö museum, biblioteket, Medborgarskolan och Sagateatern. Men spännande saker händer även på Millesgården, Carl Malmsten Furniture Studies och Elverket. Mer namnkunniga deltagare är Majgull Axelsson, Marcus Birro, Anders Widmark och Jan Allan med Nalenorkestern och sångerskan Lovisa Lindqvist.

Se hela programmet på www.lidingo.se/kulturnatten

Mer information
Kalle Kahnlund, kulturutvecklare, tel. 08-731 46 53


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum