2014-03-26 13:51Pressmeddelande

Klart med ny stadsdirektör

null

I dag klubbades beslutet att utse Anna Hadenius till ny stadsdirektör i Lidingö stad. Hon tillträder den 1 juli och efterträder Kjell-Olof Karlsson som går i pension.

- Med Anna Hadenius får vi en mycket ambitiös och målinriktad stadsdirektör med goda ledaregenskaper. Annas förmåga att bygga förtroende hos människor tillsammans med en stark vilja att utveckla organisationen och förbättra servicen till lidingöborna är precis vad staden behöver, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindquist.

Anna Hadenius är Lidingöbo och anställd i staden sedan 2008 som förvaltningschef för miljö- och stadsbyggnadskontoret. Som stadsdirektör tar hon ansvaret för stadsledningskontoret och blir högsta chef för stadens nära 2 500 anställda.

- En stor utmaning blir att utveckla stadens verksamheter och arbetssätt. Bättre samarbete inom staden, hög kvalitet i verksamheterna samt ett ökat kundfokus är också frågor jag kommer att prioritera, säger Anna Hadenius.

 

För mer information
Paul Lindquist, kommunstyrelsens ordförande
E-post: paul.lindquist@lidingo.se
Tel: 073-079 30 50


Anna Hadenius, tillträdande stadsdirektör
E-post: anna.hadenius@lidingo.se
Tel: 08-731 33 27

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum