2018-06-12 15:37Pressmeddelande

Klart med krögare i Stadshuset

null

Nu är upphandlingen av ny krögare i Stadshuset avgjord. Ny restauratör blir Modis restauranger AB och konceptet Pocket med kocken Pontus Frithiof som förgrundsfigur. Profilen är en inbjudande bistro med fransk-svensk inriktning.

Under drygt ett år har upphandlingen av ny krögare i Stadshuset pågått. Alla som var intresserade gavs möjlighet att skicka in sin ansökan om att delta i upphandlingen. De sökande vars referensobjekt bäst stämde överens med stadens urvalskriterier bjöds in till dialog. Urvalskriterierna bestod av ledord som mat, menyval, val av råvaror och miljöpåverkan. Ekonomisk trovärdighet, bemanning och servicegrad var också styrande faktorer.

Totalt nio ansökningar lämnades in varav åtta kvalificerade sig för vidare utvärdering. Av dessa bjöds fyra in för fortsatt dialog.

-I dialogfasen fick anbudsgivarna redovisa för sina visioner för Lidingö stadshus och de som bäst motsvarade stadens kriterier var just Modis restauranger AB, säger Markus Lundström som från Lidingö stad har varit ansvarig för upphandlingen.

Restaurangkonceptet har den kände krögarprofilen Pontus Frithiof som frontfigur och drivs efter hans idéer och riktlinjer. I dag finns konceptet i bland annat Tekniska museet och i Arenastaden. De exempel på lunchmenyer som presenterats som dagens rätter i underlaget består av en kötträtt, en fiskrätt och en vegetarisk rätt. Kostnaden för en lunch är 110 kronor, med lunchkupong 100 kronor. Restaurangen kommer att ha öppet helgfria vardagar 08.00 – 16.00 med möjlighet till utökade öppettider vid särskilda evenemang.

- Vi är glada för förtroendet och ser fram emot att kunna erbjuda Lidingöborna vällagade, närproducerade och goda måltider, säger Thomas Dahlstedt, på Modis restauranger AB.

Nu påbörjas arbetet med att anpassa lokalerna för de nya hyresgästerna. I maj 2019 öppnas den nya restaurangen men vad den kommer att heta är fortfarande inte bestämt. Avtalet med Modis restauranger AB löper i fem år med möjlighet till förlängning i två plus två år.


För mer information
Markus Lundström, upphandlare Lidingö stad
Tel: 08-731 30 39
E-post: markus.lundstrom@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum