2021-05-19 08:56Pressmeddelande

Klart med kommunens sommarjobbare

Drygt 400 ansökningar från skollediga ungdomar kom in till stadens arbetsmarknadsenhet. Nu har 63 ungdomar erbjudits sommarjobb inom staden olika kommunala verksamheter.

 Det blev ett högt tryck då Lidingö stad annonserade ut sommarjobb till skollediga ungdomar. Drygt 400 ansökningar, med ett CV och ett personligt brev som krävdes för att göra ansökningen komplett, kom till Lidingö stad.

- Det var ett digert arbete att gå igenom alla ansökningar och det fanns många mycket väl kvalificerade att välja bland. Men nu kan vi gå ut och meddela vilka som blir tillfälligt kommunanställda under sommaren, säger Anna Skagersten, chef för enheten arbetsmarknad och integration.

De arbetsplatser som erbjuds är bland annat fastighetsskötsel inom skolan, skötsel av park och natur, hjälp inom daglig verksamhet och aktiviteter i fritidsgårdarnas verksamheter. Jobben är fördelade på två 2-veckorsperioder. Den första strax efter skolavslutningen och den andra mot slutet av sommarlovet.

- Det känns bra att vi har lyckats få ihop ett så pass stort antal arbetstillfällen trots att pandemin tvingat till många nedstängningar. Det är angeläget att kunna ge unga människor meningsfull sysselsättning under sommarmånaderna, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se. Turistinformation och aktuella aktiviteter finns på upplevlidingo.com.


Kontaktpersoner

Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Enhetschef arbetsmarknad/integration
Anna Skagersten