2016-01-25 10:48Pressmeddelande

Källängen och Bo blir övningsskolor

null

Stockholms universitet har utsett Källängens och Bo skolor till övningsskolor. Det innebär bland annat att universitetslärare knyts till de båda grundskolorna och deltar i skolutvecklingsarbetet.

- Vi på Bo skola och Källängens skola är mycket glada över att i stor konkurrens ha blivit uttagna. För våra skolors del ger det goda förutsättningar att utveckla verksamhetens kvalitet, något som gynnar alla våra elever, säger Patrik Nimmerstam, rektor på Källängens skola.

De två Lidingöskolorna ingår i en exklusiv skara om tio grundskolor i Stockholms län som utsetts till övningsskola. I universitetets projekt har de båda skolorna slagit ihop till en enhet och benämns där som en övningsskola. Målet med dessa övningsskolor är att stärka banden mellan lärare på universitetet och lärarna inom grundskolan. Man ska också bygga en organisation som långsiktigt ser till att goda erfarenheter som görs i övningsskolorna tas tillvara och sprids till andra skolor i regionen.

- Det kommer även innebära att våra lärare får möjlighet till kompetensutveckling i universitetets regi. Våra båda skolor kommer också att prioriteras när det gäller tilldelning av lärarstudenter, säger Emma Drott, rektor vid Bo skola.

För mer information
Patrik Nimmerstam, rektor Källängens skola
Tel: 08-731 35 12
E-post: patrik.nimmerstam@lidingo.se

Emma Drott, rektor Bo skola
Tel: 08-731 36 02
E-post: emma.drott@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum