2013-04-23 16:44Pressmeddelande

Jan Sjöberg är Årets Ängel

null

Årets Ängel 2013 — Lidingö stads utmärkelse inom kultur, idrott och hälsa — tilldelas  Jan Sjöberg och lidingosidan.se. Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra, belöna och stimulera en förening, grupp, ideell verksamhet eller person på Lidingö som ett bevis på "särskilt förtjänstfulla insatser inom kultur, idrott eller hälsa".

Juryns motivering lyder: Jan Sjöberg har under många år, med stor nyfikenhet och engagemang, speglat Lidingös kultur-, fritids- och idrottsliv på lidingosidan.se. Han är på plats med penna och kamera där det händer, när det händer. Genom nyhetsartiklar, reportage och foton fångar han såväl små som stora händelser. Oavsett om det är ett idrottsevenemang, en konstutställning eller en rocktävling så är Jan där. Han visar oss som inte var där allt som är på gång på Lidingö, vilket skapar sammanhang och vi-känsla.

Hans flitiga arbete med Lidingösidans evenemangskalender bidrar till att tillgängliggöra information om aktiviteter och arrangemang som kan vara av intresse och glädje för andra, och gör fler människor aktiva. Lidingösidan.se är en oberoende plattform för nyheter och information där Lidingöborna kan kommentera det som sker på ön, något som också skapar delaktighet och debatt kring lokala frågor. 

Årets Ängel delades ut första gången under kulturnatten 2011. Priset gick då till IFK Lidingö skid- och orienteringsklubb. Förra året fick den amerikanska fotbollen på Lidingö utmärkelsen. Priset delas ut under nationaldagsfirandet på Millesgården den 6 juni.

För mer information:
John Svensson, kulturchef
Tel. 08-731 33 72

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum