2012-05-30 13:52Pressmeddelande

Invigning. Elfviksleden – från stad till skärgård

null

Måndagen den 4 juni går startskottet för den nya Elfviksleden, som invigs av tekniska nämndens ordförande Ida Drougge. Med den nya vandringskartan kan du uppleva Elfviksledens vackra och omväxlande naturupplevelser. Med sina 9 km går den genom både stadsmiljö, grönområden, vatten, djurliv och vacker skärgårdsmiljö. Hela vägen ut till Elfviks udde.

Lidingö ger dig utrymme att må bra, njuta av friluftsliv och uppleva vacker natur och djurliv. Vi arbetar för att göra närheten till naturen lättillgänglig och Elfviksleden är ett naturlig led i det arbetet. Leden erbjuder allt från stad, park, lantbruk, skogskänsla till skärgård och passerar naturreservatet Långängen-Elfvik, ett fågelskyddsområde, naturminnesmärkta ekar, intressant arkitektur och konferensanläggningar. Natur- och parkenheten vid Lidingö stad har förbättrat leden bland annat genom fler sittplatser och upprustade grillplatser. 15 stycken av sittplatserna har kommit dit tack vare sponsorer.

Vandringskarta visar vägen
I och med upprustningen av Elviksleden har en vandringskarta tagits fram. Kartan synliggör natur, upplevelser och faciliteter men visar även tillgängligheten och graden av framkomlighet på leden. Tanken är att alla ska kunna ta sig fram på leden och med olika färgmarkeringar i kartan ser man graden av svårigheter och typ av miljö. Kartan ger även förslag på fina picknickplatser samt visar lämpliga bussförbindelser.  

Program. Invigning den 4 juni
Elfviksleden och vandringskartan kommer att invigas av tekniska nämndens ordförande Ida Drougge (M). I samband med invigningen kommer vi att servera förfriskningar och lättare tilltugg. (Se bifogad karta Kristinehäll - Elfviks udde). 

  • Kl. 18.00 Samling vid Kristinehäll för gemensam promenad till Elfviks udde.
  • Kl. 18.30 Invigning vid Ekotemplet vid Elviks udde.

Vägbeskrivning till Kristinehäll
Med buss: Ta buss 204 antingen från Ropsten eller Lidingö Centrum. Gå av vid hållplatsen Oskarshäll. Från busshållplatsen går man längs med vägen Oskarshäll cirka 300 meter mot vattnet och Kristinehäll. För mer information se SL’s reseplanerare, http://reseplanerare.sl.se/bin/query.exe/sn

För mer information:
Karin Hjelmfeldt, tekniska förvaltningen, Lidingö stad. E-post: karin.hjelmfeldt@lidingo.se   
Telefon: 08- 731 32 82

Michael Bergman, tekniska förvaltningen, Lidingö stad. E-post: michael.bergman@lidingo.se
Telefon: 08- 731 32 53

 

 

 

 

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig.

Lidingö har drygt 44 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum