2019-03-11 12:50Pressmeddelande

Information om störningar via sms

null

Nu lanserar Lidingö stad en sms-tjänst, där va- och avfallskunder kan registrera sig för att få sms vid störningar i vattenleveransen.

Efter den stora vattenläckan på trettondagsafton 2018 blev det tydligt hur Lidingöborna vill ha information om akuta störningar: via sms. Då rent vatten är något alla är beroende av var det naturligt att starta utvecklingen av en sms-tjänst till Lidingöborna med just störningar i dricksvattenleveransen.

Gabriella Pilblad är ansvarig för stadens debiteringssystem för vatten och avfall, som nu byggts ihop med en sms-tjänst.

- I första steget är det våra befintliga kunder för va- och avfall som kan registrera sig för att få sms. De kommer få sms om både akuta och planerade störningar i vattenleveransen i sitt bostadsområde. I det sms som skickas framgår det att det är problem med vattenleveransen i området och vår beräknade åtgärdstid.

För att följa händelseutvecklingen hänvisar meddelandet till en sida för driftstörningar på stadens webbplats, där det kommer finns mer utförlig information och uppdateringar.

Registrering via e-tjänst
Den som är va-kund hos staden registrerar sig enklast för att få sms via en e-tjänst på stadens webbplats, www.lidingo.se/va. Det som behövs är ett mobilnummer och samtycke till att staden skickar sms till kunden. Fastighetsägare, representanter för samfälligheter eller bostadsrättsföreningar är exempel på kunder i databasen.

Carl-Johan Schiller, kommunalråd (KD) och ordförande i teknik- och fastighetsnämnden ser tjänsten som ett startskott för direktavisering av samhällsviktig information till Lidingöborna. 

- SMS är ett effektivt sätt att nå fram med information. I nästa steg hoppas jag att de som inte är va-kunder men berörs av en vattenavstängning också kan få sms personligen. När vi testat det här ska vi utveckla tjänsten vidare så att vi kan nå fler Lidingöbor vid olika typer av incidenter.

För mer information
Carl-Johan Schiller (KD), ordförande teknik- och fastighetsnämnden
Tel: 08-731 30 77
E-post: carl-johan.schiller@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum