2024-05-08 10:56Pressmeddelande

Inbjudan: Skola och samhälle i samverkan

Hersby gymnasium

Avgångsklasserna på samhällsprogrammet i Hersby gymnasium står inför examination av sina gymnasiearbeten. Det är i sig inget anmärkningsvärt men denna gång är det unikt. De uppgifter eleverna har arbetat med är skarpa samhällsfrågor och det är Lidingö stad som vänt sig till skolan för att hitta nya perspektiv och lösningar på framtida utmaningar.

Det är tio olika problemställningar som eleverna fått i uppgift att arbeta med. Uppgifter inom områden som barn och unga, framtidens arbetsmarknad, integration, trygghet och säkerhet samt äldreomsorg. Det är Lidingö stads förvaltningschefer som definierat de reella samhällsutmaningarna. Eleverna har använt sig av en arbetsmodell utvecklad för komplexa samhällsproblem, en vetenskaplig modell som utvecklats av Stockholm Center of Governance i samarbete med stiftelsen Leading Health Care som grundats av Handelshögskolan.

Välkommen att närvara vid denna examination då de 32 eleverna presenterar sina slutsatser. Ta del av deras insikter kring allt från drömmar om höga löner och flexibla arbetstider, förhoppningar om bättre kommunikationskanaler, behovet av mer kunskap, sociala avstånd som måste minskas, vårdnadshavare som behöver övertalas och längtan efter ett disko på ön. En kvart kommer att vara reserverad för varje elevgrupp som då redovisar resultaten av sin snart årslånga forskningsresa.

Plats: Gustaf Dalénsalen, Lidingö stadshus

Datum: den 22 maj

Tid: 13.00 - 15.45

Anmälan: https://forms.gle/46H33W8tCirNeF6Q6


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson