2011-11-09 09:31Pressmeddelande

IFK Lidingö SOK får utmärkelsen Årets ängel

Årets ängel 2011 – Lidingö stads utmärkelse inom kultur, idrott och hälsa – tilldelas IFK Lidingö skid- och orienteringsklubb (SOK). Priset delas i år ut under Kulturnatten 12 november.

Lidingö stads utmärkelse inom kultur, idrott och hälsa – Årets ängel – är ett nytt pris som ska delas ut en gång om året. Utmärkelsen ska gå till en förening, grupp eller person som ett bevis på ”särskilt förtjänstfulla insatser inom kultur, idrott eller hälsa”.

– Lidingö SOK vänder sig inte bara till medlemmar utan till alla Lidingöbor och gör därför en viktig insats för folkhälsan. Föreningen har en bred verksamhet, sommar som vinter, och bjuder exempelvis på kartor och skidspår, säger John Svensson, tillförordnad förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

– Vi vill att fler ska tycka att orientering är ett kul sätt att vistas och motionera i naturen på. Vi är jättenöjda över att ha nått ut så bra till Lidingöborna med vår senaste satsning hittaut.nu. Många Lidingöbor har tack vare projektet upptäckt ställen på Lidingö där de aldrig varit förut, säger Mikael Tarandi, ordförande i IFK Lidingö SOK.

 Priset delas ut under Kulturnatten 12 november klockan 12.00 i stadshusets entréhall av kommunstyrelsen ordförande, Paul Lindquist (M) och består av ett vandringspris, en ängelskulptur av Carl Milles.

Mer information
John Svensson, tillförordnad chef för kultur- och fritidsförvaltningen, tel. 08-731 33 72

Juryns motivering
IFK Lidingö SOK är ett bra exempel på en förening som arbetar med både motions- och elitidrott. Föreningen har ett aktivt samarbete med skolan och staden och har som mål att inspirera alla Lidingöbor till att röra sig ute i naturen och utforska spännande platser och naturområden över hela ön.

De senaste två vintrarna har varit snörika och Lidingöborna har åkt skidor som aldrig förr. Det är Lidingö SOK som drar upp skidspåren, morgon som kväll – vardag som helgdag, Under hösten fick alla hushåll på ön en hittaut-karta i brevlådan. Tanken är att kartan ska inspirera fler till att bege sig ut i naturen och upptäcka nya platser. För att hålla intresset uppe lanserar SOK dessutom varannan vecka en ny orienteringsbana, ”Veckans bana”. Sedan länge erbjuder SOK orienteringskartor över området kring varje skola på ön. Kartorna ger skolidrotten ett alternativ till idrottshallen och fotbollsplanen. Utöver satsningen på motion och rörelse för alla, kan föreningen i år dessutom stoltsera med en egen VM-guldmedaljör, Annika Billstam.


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum