2015-05-19 09:05Pressmeddelande

IFK Lidingö friidrott är Årets ängel

null

Musicerande ängel av Carl Milles.

Årets ängel 2015 — Lidingö stads utmärkelse inom kultur, idrott och hälsa — tilldelas  IFK Lidingö friidrott. Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra, belöna och stimulera en förening, grupp, ideell verksamhet eller person på Lidingö som ett bevis på "särskilt förtjänstfulla insatser inom kultur, idrott eller hälsa".

Juryns motivering till utmärkelsen Årets ängel lyder:

IFK Lidingö friidrott har satsat på ett gott värdegrundsarbete som genomsyrar hela verksamheten och ställer ungas delaktighet i centrum. I fören-ingen är barn och ungdomar välkomna att delta utifrån sina egna förutsättningar och ambitioner vilket skapat en bred verksamhet, växande medlemstal och något så ovanligt som tonåringar som söker sig till föreningen för att börja med en ny idrott.

Årets Ängel delades ut första gången under kulturnatten 2011. Priset gick då till IFK Lidingö skid- och orienteringsklubb. 2012 fick den amerikanska fotbollen på Lidingö utmärkelsen. 2013 Lidingösidans Jan Sjöberg och 2014 Vänverksamheten på Lidingö. Priset delas ut under nationaldagsfirandet på Millesgården den 6 juni.

För mer information
John Svensson, kulturchef
Tel: 08-731 33 72
E-post: john.svensson@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum