2015-09-03 10:43Pressmeddelande

I helgen invigs den upplysta sista milen

null

Lidingöloppets sista mil beskrivs av många som en riktigt tuff prövning. Kanske blir den nu lite lättare, i varje fall efter solens nedgång. I helgen invigs nämligen belysningen av den sista milen vilket gör möjligheten till träning både tillgängligare och tryggare.

Under många år har Lidingöloppet haft som vision att belysa hela sista milen av Lidingöloppets mytomspunna bana. Nu är den visionen verklighet då Lidingöloppet, i samarbete med Lidingö stad och Elverket Vallentuna har gjort det hela möjligt. På lördag genomförs Ljusloppet som blir den första kraftmätningen i det belysta spåret.

- Det här projektet visar än en gång vilken betydelse Lidingöloppet har för Lidingö. Med hjälp av belysningsprojektet skapar Lidingöloppet genom sina två ägarföreningar IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö Skid & Orienteringsklubb ytterligare goda förutsättningar för motion och hälsa för våra invånare vilket är väldigt glädjande säger Tomas Hoszek, generalsekreterare i Lidingöloppet.

Lidingö Ljuslopp den 5 september är invigningsloppet för att fira att Lidingöloppets sista utmanande mil nu får elbelysning. Själva loppet är dock 11 km då målet är placerat på Lidingövallen. Starten är klockan 20.00 på Grönsta gärde.

- Det blir lättare, säkrare och tryggare för alla att komma ut och njuta av vår gröna ö. Att vi kunnat göra det i samarbete med Lidingöloppet stärker ytterligare bilden av Lidingö som hälsans ö, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman, som är med vid starten av Ljusloppet då ljusanläggningen får sin officiella invigning.


För mer information

Anna Rheyneuclaudes Kihlman, kommunstyrelsens ordförande
E-post: anna.rheyneuclaudeskihlman@lidingo.se
Tel: 08-731 30 50

Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet
E-post: tomas.hoszek@lidingoloppet.se
Tel: 070-513 44 88
Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se

För mer info: www.lidingoloppet.se


Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum