2012-09-10 09:00Pressmeddelande

Hyresgästerna får bo kvar i bostadshotellet

Lidingö stad och fastighetsägaren till Fyrvaktaren, bostadshotellet i Larsberg, har nått en överenskommelse. De boende behöver därmed inte lämna sina lägenheter den 1 oktober 2012 som tidigare aviserats.

-  Det är mycket glädjande att hyresgästerna kan bo kvar. Bostadshotellet fyller en viktig bostadssocial funktion, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindquist (M). Nu kan vi fokusera på att bygga om Lidingö sjukhem till ett nytt, modernt bostadshotell för nuvarande och framtida hyresgäster.

Stiftelsen Hotellhem i Stockholm, SHIS Bostäder, har tidigare meddelat uppsägning av hyresgästerna vid hyrestidens utgång 30 september 2012. Bakgrunden är att fastighetsägaren sade upp hyresavtalet med Lidingö stad.

Lidingö stad begärde uppskov med avflyttning hos Hyresnämnden samtidigt som förhandlingar har pågått med fastighetsägaren för att få fram ersättningslägenheter. Lidingö stad och fastighetsägaren nådde en överenskommelse innan utsatt möte med Hyresnämnden.

Den nya överenskommelsen, som ska godkännas i kommunstyrelsen den 1 oktober 2012, innebär att Lidingö stad får fortsatt möjlighet att hyra ut lägenheter via SHIS Bostäder i det nuvarande bostadshotellet till dess att det nya bostadshotellet på Lidingö sjukhem har färdigställts.

För mer information kontakta:
Sven Riddarström, Fastighetschef, fastighetskontoret, Lidingö stad, tel: 08-731 36 00.

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum