2021-05-26 06:11Pressmeddelande

Hustegaholm öppnar efter midsommar

Nu är det klart att sommarkafét på Hustegaholm öppnar efter midsommar, dock med restriktioner utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Då kaféverksamheten på Hustegaholm huvudsakligen sker utomhus kan kaféet öppna igen efter midsommar till glädje för alla seniorer som gärna vistas där. Sommarkaféet vänder sig särskilt till äldre, både de som bor i eget boende, i servicehus eller i vård- och omsorgsboende.

Det är pensionärsorganisationerna PRO och SPF Lidingöskeppet som tillsammans med Lidingö stad driver kaféverksamheten. För att det i sommar ska bedrivas på ett smittsäkert sätt kommer personalen att ha extra fokus på att nuvarande regler kan efterlevas. Det gäller exempelvis att hålla avstånd mellan borden och att det inte är för många personer vid varje bord.

Det populära midsommarfirandet på Hustegaholm ställs tyvärr in i år på grund av pandemin då det bedöms som för riskfyllt med folksamlingar och trängsel.

- Jag välkomnar verkligen att våra viktiga verksamheter för äldre kan öppna igen. Många äldre har känt sig isolerade under pandemin, det här blir en glädjeskjuts för dem, säger Birgitta Sköld, omsorgs- och socialnämndens ordförande, (LP).


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se. Turistinformation och aktuella aktiviteter finns på upplevlidingo.com.


Kontaktpersoner

Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP