2014-10-09 09:29Pressmeddelande

Höst 1693 – berättelse om ett konungarike

null

Historien gör gällande att kung Karl den XI med sitt hov ibland begav sig till den avlägsna Lidingön för att jaga varg och annat vilt. Det är fullt möjligt att kungen med sin unge son, den blivande konungen Karl den XII, hösten 1693 besökte Lidingö kyrka för att sörja den nyligen bortgångna drottningen.

Här tar fantasin över berättelsen. En berättelse om hur en blivande kung för första gången möter sin far som en jämlike och om hur han, under korset i Lidingö kyrka, tar emot faderliga råd inför sitt egna ovissa öde. Och om hur de båda tar farväl av en moder, hustru och drottning.

Sagateatern ger i samarbete med Hembygdsföreningen och Lidingö församling en för Lidingö unik föreställning– att i kyrkorummet skapa teater med Lidingöanknytning.

Med manus av Per Svensson, regi av Kalle Kahnlund och körsång under musikalisk ledning av Maria Hulthén framförs pjäsen ”Höst 1693”.

För mer information
Lena Lagerkvist, Sagateatern
Tel: 072-543 22 80
E-post: lena.lagerkvist@lidingo.se

Sebastian Höglund, Sagateatern
Tel: 073-022 68 03
E-post: sebastian.hoglund@lidingo.se

Medverkande: Sebastian Höglund, Lena Lagerkvist, Adrian Nordin, Malcolm Sterky, Adrian Schlyter, Sara Sydell-Petersson och Emelie Nielsen
Kör: Karls stämmor
Föreställningar: 19, 20, 21, 23 och 24 oktober i Lidingö kyrka. Tid: kl.19.00
Biljetter: Lidingö museum. Tel: 08-765 75 67


Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum