2014-10-21 14:56Pressmeddelande

Hooked on a feeling

null

En utställning om en hitlåts vindlande väg genom sex decennier. Hooked on a feeling.

1968 skriver den amerikanske kompositören Mark James musik och text till ”Hooked On A Feeling”. Fem år senare spelar Björn Skifs och Blåblus in låten som snabbt hamnar som etta på den svenska tio-i-topplistan. Resten är musikhistoria.

Den 22 oktober öppnar något så ovanligt som en utställning om en hitlåt, hur den blev till och vad som sedan hände – och fortfarande händer.

Lidingöbon Bengt Palmers har sedan sent 60-tal producerat och arrangerat över 60 singelhits och står som producent av den första listettan i USA, Hooked on a feeling. Hans berättelse och unika bildmaterial står som grund till utställningen.

Utställningen är ett samarbete mellan Lidingö stad och Bengt Palmers och pågår från den 22 oktober till och med 12 november i stadshusets entréhall, Stockholmsvägen 50, Lidingö.


För mer information
Kalle Kahnlund, kulturutvecklare
Tel: 08-731 46 53
E-post: kalle.kahnlund@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum