2015-04-27 10:50Pressmeddelande

Högt betyg för Lidingös grundskolor

Lidingös skolor är trea bland landets grundskolor och bäst i Stockholms län. Det blev slutsatsen då Sveriges kommuner och landsting, SKL, jämfört grundskolorna i landets 290 kommuner.

- Det är mycket glädjande och resultatet av ett ständigt pågående kvalitetsarbete. Målet är Sveriges bästa skola och det ligger inom räckhåll. Detta visar på ett starkt engagemang från duktiga och motiverade skolledare och lärare som tydligt bidrar till elevernas goda resultat, säger Hans Barje, ordförande i utbildningsnämnden i Lidingö stad. .

Det är för nionde året som SKL sammanställer rapporten Öppna jämförelser för grundskolan. Förra året placerade sig Lidingö på en fjärdeplats men årets jämförelse är gjord på ett delvis annorlunda sätt, bland annat tas större hänsyn till kommunens socioekonomiska förutsättningar. En annan nyhet i årets Öppna jämförelser är att även rangordna resultaten för endast kommunala skolor separat. Även i denna jämförelse har Lidingö en tredjeplacering.

- Resultatet i SKL:s Öppna jämförelser är ett kvitto på att vi gör rätt saker. Kvalitetsarbetet måste vara långsiktigt och hållbart och involvera alla som arbetar inom skolan, säger utbildningsförvaltningens chef Per-Åke Henriksson.

Före Lidingö i SKL:s Öppna jämförelser kom Vellinge kommun och Malung-Sälen. SKL presenterade Öppna jämförelser vid ett evenemang på Stockholm Waterfront i Stockholm under närvaro av bland andra utbildningsminister Gustav Fridolin, skolledare och politiker från hela Sverige.

 

För mer information

Hans Barje, utbildningsnämndens ordförande
Tel. 072-504 40 63.

Per-Åke Henriksson, utbildningschef
Tel. 073-079 31 80.

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum