2014-09-16 14:00Pressmeddelande

Hersby gymnasium blir Årets Kinaprofil

null

Svensk-kinesiska föreningen utnämner Hersby gymnasium till Årets Kinaprofil 2014. Priset syftar till att lyfta fram en person eller organisation som under året utmärkt sig genom att sprida kunskap om Kina och att ha medverkat till att berika en mångsidig Kinabild i Sverige.

”I en tid då intresset för och behovet av kunskaper om Kina stadigt ökar har Hersby gymnasium utvecklat en gedigen bas för studier i modern standardkinesiska samt i sitt kursutbud skapat ett välavvägt och genomarbetat samhällsprogram med inriktning på Kina.

Ett omfattande utbytesprogram med skolor i Kina skapar möjligheter för gymnasieelever att på plats få en personlig inblick i det kinesiska samhället och språket samt möjligheter att befästa sina kunskaper i kinesiska. Det omfattande samhällsprogrammet vid Hersby gymnasium, som är ledande i sitt slag i Sverige, är av stor vikt för kommande generationer av Kinaspecialister.”, skriver föreningen i sin motivering.

- Vi har arbetat med Kina i snart tio år och det har blivit en naturlig och viktig del i Hersby gymnasiums profil. Vi är väldigt glada över att vårt arbete uppmärksammas och uppskattas på detta sätt, säger Svante Holmberg, lärare i samhällskunskap.

Priset till Årets Kinaprofil 2014 uppgår till 10 000 kr och delas ut i Hersby gymnasiums aula på fredag. Svensk-kinesiska föreningen är en ideell förening som vänder sig till alla Kinaintresserade. Föreningen är politiskt, religiöst och ekonomiskt obunden.

 

För mer information
Svante Holmberg, lärare samhällskunskap
Tel: 073-999 75 13
E-post: svante.holmberg@lidingo.se

Tommy Sandebring, områdeschef
Tel: 070-938 27 73
E-post: tommy.sandebring@lidingo.se


Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum