2014-05-07 14:55Pressmeddelande

Hersby gymnasium arrangerar EU-debatt

null

Den 12 maj arrangerar Hersby gymnasium en EU-debatt i stadshusets sessionssal där representanter från samtliga partier som sitter i EU-parlamentet ställs till svars.

Fem elever i Hersby gymnasium har under våren förberett sig i rollerna som moderatorer inför EU-debatten i stadshuset. De har diskuterat med sina skolkamrater, lärt sig om hur EU fungerar och enats om ramarna kring debatten. De beskriver intresset för EU-valet i Hersby gymnasium som ganska ljumt men ser debatten som ett bra sätt att höja valtemperaturen.

- Det borde vara ett större intresse. Då vi har arbetat med förberedelserna så har vi också förstått vilket inflytande EU har även på det lokala planet, säger Greta Eulau.

Debatten sänds direkt via webben den 12 maj, mellan klockan 13.00 och 15.00. Länken nås via www.lidingo.se/hersby . Det går också att se debatten i efterhand.

 

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum