2014-10-01 08:35Pressmeddelande

Hälsa och rörelse i fokus på Livsglädje 65+

null

Den 8-9 oktober är det återigen dags för Lidingö stads satsning för ett aktivt seniorliv. Lidingö stadshus öppnat sina portar och hälsar öns seniorer välkomna till andra upplagan av Livsglädje 65+.

Under två oktoberdagar förvandlas Lidingö stadshus entréhall till en mötesplats med ett smörgåsbord av möjligheter till fysiska aktiviteter som Lidingö har att erbjuda.

Funktionell träning, pilates, zumba, körsång och dans är några av de aktiviteter som finns att prova på. Dessutom blir det intressanta föreläsningar med experter inom området motion och hälsa för äldre. För den som vill få en bild av den egna hälsan finns möjlighet att göra ett hälsotest som utförs av studenter från Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH).

- I Lidingö stad är hälsa prioriterat. Genom den här satsningen vill vi presentera mötesplatser som inspirerar till fysisk aktivitet. Det är just sådant här som får oss att må bra och känna livsglädje, säger Lotta Wigen, stöd- och omsorgsförvaltningen.

Alla prova-på-aktiviteter är anpassade till gruppen seniorer 65+ och inga förkunskaper krävs. Besökarna uppmanas att komma i ledig klädsel och inomhusskor för fysisk aktivitet. Livsglädje 65+ arrangeras av Lidingö stad i samarbete med lokala friskvårdsanläggningar och föreningar.
Program för dagarna finns att hämta i Stadshusets entréhall och på webben, www.lidingo.se/livsgladje65.

 

För mer information kontakta
Cecilia From, projektledare
Tel: 08-731 47 11
E-post: cecilia.from@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum