2019-09-02 12:05Pressmeddelande

Fredrik Landergren först ut i nyöppnade Stadshuset

null

En utställning med Lidingökonstnären Fredrik Landergren blir det första publika evenemanget i det ombyggda Lidingö stadshus. Utställningen ”Tiden som gått…” pågår mellan 7 september och 6 oktober.

Redan som 18-åring hade Fredrik Landergren med målningar på Lidingösalongen. Det var 1976 då Lidingö Stadshus stod relativt nybyggt och fortfarande hett omdiskuterat. Debuterade med egen separatutställning gjorde han 1980 på Lidingögalleriet i dåvarande Lidingö Stadsbibliotek i Torsvik.

Efter studier på Konstfack 1984 - 1989 blev det separatutställningar på Galleri Doktor Glas, Konstnärshuset, och på många andra gallerier och Konsthallar i Sverige. Från Luleå Konstens hus i norr till Tomelilla Konsthall i söder.

Fredrik Landergren återkommer nu till Lidingö Stadshus, i samband med återöppnandet efter renoveringen, med både nutida målningar och äldre verk från 70-talet. Utställningen innehåller en överraskning: en 2 x 3 meter stor surrealistisk målning med inspiration från en teckning han gjorde i Källängens skola 1973.

Vad: Utställningen ”Tiden som gått…”
Var: Lidingö Stadshus entréhall
När: 7 september – 6 oktober, vernissage 7 september kl. 13.00 – 16.00


För mer information
Anneli Mannberg, kultursekreterare
Tel: 08-731 37 67
E-post: anneli.mannberg@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum