2013-05-13 15:33Pressmeddelande

Fördomsfritt - ett Lidingö för alla

null

Lidingö stad sätter ljuset på funktionsnedsättning med en mässa i två dagar i Lidingö stadshus. Möt utställare, få svar på frågor, testa hjälpmedel och sticka hål på dina fördomar.  

Den 16-17 maj arrangerar Lidingö stad "Fördomsfritt 2013 — ett Lidingö för alla", en mässa med fokus på ett tillgängligt arbetsliv och delaktighet i samhället för människor med funktionsnedsättning.

Tips och idéer om hur man anställer och stödjer personer med funktionsnedsättning. Dessutom kommer både Tomas Fogdö och Jonas Helgesson för att inspirera och väcka tankar med sina seminarier.

På torsdagen leder Soledad Piñero Misa en paneldebatt om hur vi kan arbeta bättre för ett mer tillgängligt arbetsliv. Deltar gör representanter från näringslivet och berörda myndigheter som tillsammans med engagerade arbetsgivare på Lidingö och funktionsnedsatta arbetstagare kommer ge sin syn på saken.  

Jessica Nyberg, ordförande i äldre- och handikappnämnden, är en av dem som kommer delta i panelen. För henne är det viktigt att fler människor med funktionsnedsättning får möjlighet till arbete eller praktikplats. 

- Det ger individer livskvalitet, självbestämmande och delaktighet i samhället. Vi behöver alla hjälpas åt för att skapa ett arbetsliv där alla behövs - och får arbeta 100 procent av sin egen förmåga, säger Jessica Nyberg.

Fredagen den 17 maj är inriktad på kultur- och fritidsverksamhet och involverar lokala musik-och fritidsföreningar som arbetar med personer med funktionsnedsättning. Det blir professionell rullstolsdans, filmvisning, personliga berättelser och skådespel när Östra teatern ger föreställningen "Autist javisst!".  

Fördomsfritt-dagarna avslutas med den lokala uttagningen till Melodifestivalen för personer med funktionsnedsättning, då vi tänker lyfta taket på Elverket! 
 

För mer information
Liza Jarlås, projektledare Fördomsfritt
Tel: 08-731 37 88
e-post: liza.jarlas@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum