2018-08-15 08:29Pressmeddelande

​Filmvisning under bar himmel på Lidingö

null

För andra året i rad anordnar Lidingö stad och John Mattson utomhusbio i Larsberg. Under två kvällar, 24 och 25 augusti, blir det högklassig filmvisning på en 30 kvadratmeter stor LED-skärm för alla som önskar runda av sommaren under stjärnorna. 

Nu är det återigen dags för Lidingös egna utomhusbio i parken nedanför Larsbergsvägen 10. Succén, som förra året lockade 1500 besökare, är tillbaka med ett nytt späckat bioprogram på storbildsskärm. Evenemanget vänder sig till alla som är sugna på en bioupplevelse utöver det vanliga och blir en perfekt avrundning på sommaren.

Under två dagar visas flera olika filmer – både äldre och nyare och dessutom bjuder Stillerska filmgymnasiet på två egenproducerade filmer. På området kommer det finnas en pop-up-restaurang och en kiosk som säljer klassiskt biogodis. Längst stigarna på väg ner till bion får besökarna dessutom beskåda en storslagen ljusinstallation.

Idén till bion växte fram efter en festival som Lidingö Stad anordnade i Högsätra för ett par år sedan, då film och fotboll visades på storbildsskärm. Formatet blev populärt och vidareutvecklades till utomhusbion av Lidingö stad och John Mattson.

– Vi ville utveckla just det formatet, då det tilltalade en bred målgrupp, skapade en tillfällig mötesplats och gav ett lyft åt området Larsberg. Med 1500 besökare under två dagar förra året blev mottagandet över förväntan, så vi hoppas kunna göra detta till en årlig tradition, säger Dejan Grabus, projektledare för ungdomskultur på Lidingö Stad.

Bion är gratis och programmet finns på www.biolarsberg.se


För mer information
Dejan Grabus, projektledare ungdomskultur Lidingö stad
E-post: dejan.grabus@lidingo.se
Tel: 070-654 41 06

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum