2015-03-23 08:30Pressmeddelande

Festival på Elverket – Scenen är din

null

På bilden från vänster: Kristina Ringblom, Fredrika Selmqvist, Axel Linderholm, Marta Delin, Calle Wikander, Gunilla Jansson, Fredrik Popoff.

Scenen är din är ett nytt arrangemang som vill bidra till att personer med funktionsnedsättning får möjlighet att uttrycka sig i olika kulturella former. Ett 60-tal medverkande i alla åldrar kommer under kvällen den 27 mars att uppträda på Elverkets scen.

– Jag ville stå på scenen, jag tycker det är kul, säger Marta Delin som förklaring till varför hon är med i den nya kultursatsningen Scenen är din.
Sedan går hon upp och sjunger låten Vart jag än går, som gruppen Stiftelsen gjorde populär, och det börjar låta som det ska. Snart är det dags att möta publiken, det är inte många repetitioner kvar nu.

De senaste tre åren har en lokal melodifestival arrangerats på Lidingö med stor final i Väsby. Nu arrangerar Lidingö en egen version med ett bredare utbud. Det blir sång, teater och en konstutställning i Elverket den 27 mars.

– Nu gör vi vår egen modell där vi kan bredda innehållet samtidigt som vi slipper utslagningsmomentet. Förhoppningen är att arrangemanget blir något som kan leva vidare och utvecklas ytterligare, säger projektledare Anna Carin Löfstedt.

Scenen är din saknar tävlingsmoment, i centrum står deltagarnas kreativitet.

– Vi hoppas och arbetar för att Scenen är din blir ett begrepp som kommer finnas med i Stadens kultursatsningar framöver, på samma sätt som Kulturnatten,Konsthelgen och liknande, säger Lidingö stads kulturutvecklare Kalle Kahnlund som tillsammans med Calle Wikander är kvällens presentatörer.

Scenen är din är ett samarbete mellan tre förvaltningar: kultur- och fritidsförvaltningen, utbildningsförvaltningen och omsorgs- och socialförvaltningen.

TID: Fredag den 27 mars kl 17.00
PLATS: Elverket
Fritt inträde!

 

För mer information
Anna Carin Löfstedt, projektledare för Scenen är din
Tel: 08-731 37 19
E-post: annacarin.lofstedt@lidingo.se

Kalle Kahnlund, kulturutvecklare
Tel: 08-731 46 53
E-post: kalle.kahnlund@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum