2013-05-22 09:57Pressmeddelande

Ett hus fyllt med musik

null

Musikskolan på Lidingö har många skäl att fira. Snart fyllda 60 år har skolan äntligen fått ett eget hem, avgifterna kommer till hösten att närmast halveras och verksamheten i sig är, åldern till trots, ungdomligt vital.

Klockan 16.00 måndag den 27 maj inleds musikskolans invigningsvecka med en parad från Lidingö stadshus till sitt nya högkvarter Elverket – Musikens hus. Thomas Schönberg, rektor på Lidingö musikskola, hoppas få med sig politiker och engagerad allmänhet i den musikaliska paraden.

Väl framme vid Kyrkvägen 5 kommer det att bli officiell invigning av Elverket – Musikens hus som navet för musikskolans verksamhet. Tal kommer att hållas och musik att framföras.

- Paraden och den officiella invigningen av Elverket som musikens nya centralpunkt på ön markerar också starten för Musikveckan. Det blir en hel vecka med evenemang med bland annat vårkonserter, pianoafton och stipendieutdelning, säger Thomas Schönberg.

Hela programmet går att läsa på www.lidingo/musikskolan

 

För mer information
Thomas Schönberg, rektor Lidingö musikskola
Tel: 08-731 31 98


Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum