2019-09-25 08:50Pressmeddelande

En kväll om psykisk ohälsa

null

Under en tvåårsperiod har Lidingö stad arrangerat fyra temaföreläsningar för allmänheten med målet att öka medvetenheten kring hälsa och välmående. Syftet har också varit att bidra till en ökad förståelse och öppenhet för svåra frågor.

Den 3 oktober genomförs den sista i serien föreläsningar. Då får vi lyssna till stå upp-komikern Hasse Brontén som på ett varmt men samtidigt underhållande sätt berättar om sina erfarenheter och tankar kring att växa upp med en pappa som inte riktigt var som alla andra.

Vi får också lyssna till Susanne Rolfner Suvanto som talar om livet efter 65 och depression, hur vi kan upptäcka, förstå och förebygga psykisk ohälsa hos äldre. Susanne Rolfner Suvanto är verksamhetsansvarig vid Omvårdnadsinstitutet.

-Det finns ett stort behov att tala om frågor som rör psykisk ohälsa. Serien med temaföreläsningar är ett sätt att lyfta frågor som ofta skjuts under mattan, säger Birgitta Sköld, (LP) ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

I anslutning till föreläsningen kan du träffa utställare från organisationer som arbetar för att stärka och förebygga psykisk hälsa. Representanter från Lidingö stad finns också på plats för att berätta om vilket stöd som finns.

Tid: Torsdag den 3 oktober kl.17.30-20

Plats: Lidingö stadshus, Sessionssalen.

Fri entré!


För mer information
Birgitta Sköld (LP), ordf. omsorgs- och socialnämnden
Tel: 08-731 46 36
E-post: birgitta.skold@lidingo.se

Lotta Wigen, chef omsorgs- och socialförvaltningen
Tel: 08-731 30 01
E-post: lotta.wigen@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum