2013-10-10 11:39Pressmeddelande

En kulturnatt för alla

null

Lördag 19 oktober är det dags för den fjärde kulturnatten på Lidingö med musik, teater och konst för både stora och små. Kulturnatten blir också startskottet för Lidingö filmvecka som pågår 20–25 oktober och inleds med Filmgala Norr.

– En av kulturnattens höjdpunkter är jazzmusikern och trumpetaren Jan Allan som släpper sin fotobok Jan Allan minns sitt femtiotal. Boken innehåller unika bilder på jazz- och kändiseliten under 1950-talet såsom Stan Getz, Sophia Loren och Siv Malmqvist. Jan berättar om boken och bilderna och spelar även tillsammans med Georg Riedel, berättar Kalle Kahnlund, stadens kulturutvecklare.

Kultur för alla
På programmet står också barnteater, konstauktion, förlagsmaraton, matinéteater, författarscen med Johan Theorin, musik- och ljusfest på Gullvillan, målerimaraton, kulturfest på fritidsgården Nova, körkonsert, japansk konst och mycket, mycket mer.

– Årets kulturnatt blir ett fyrverkeri av konserter, utställningar, teater och musik för alla åldrar. Vår förhoppning är att det ska finnas något för alla och vi hoppas locka både Lidingöbor och Stockholmare att upptäcka vad Lidingös kulturliv har att erbjuda, säger Kalle Kahnlund.

Kulturnatten hålls för fjärde året i rad och är ett samarbete mellan öns kulturliv och Lidingö
stad.


Mer information
John Svensson, kulturchef, tel. 08-731 33 72
john.svensson@lidingo.se

Se hela programmet på
www.lidingo.se/kulturnatten2013


Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum