2012-02-13 08:26Pressmeddelande

En hyllning till landet lagom

På fredag den 17 februari är det urpremiär för Landet lagom på Elverket. Föreställningen är en kärleksfull och självironisk hyllning till Sverige och svenskheten, producerad och framförd av Lidingöungdomar.

-Tanken är inte att sälja ut landet utan att göra en komisk hyllning till det som vi så starkt förnekar, blundar för, och gnäller om, tystnadens och svårmodets underbara estetik – Sverige, säger Sebastian Höglund, chef för Sagateatern och en av dem som ansvarar för att knyta ihop föreställningen.

Landet lagom är en samproduktion mellan Sagateatern, Sticklingegården och Skärsätragården. Idéen till manuset kommer från ungdomarna och på programmet står musik, dans och sketcher. Det är också ungdomarna själva som styrt produktionen.

-Vi ledare har främst funnits med i bakgrunden som stöd och bollplank. Kreativiteten har verkligen flödat och det har varit många skratt på vägen. Förväntningarna inför premiären är höga, men viktigast är kanske ändå resan dit och alla nya kontakter som knutits mellan ungdomarna i gruppen, säger Ronnie Gustafsson, enhetschef, Skärsätragården,

Föreställningar
Premiär 17 februari, 20.00
Lördag 18 februari, 20.00
Söndag 19 februari, 16.00
Tisdag 21 februari, 20.00
Onsdag 22 februari, 20.00
Torsdag 23 februari, 20.00

Plats: Elverket, Kyrkvägen 5, Lidingö

Boka plats
Biljetter köper du i dörren eller boka på ajo@lidingo.se

Kontaktpersoner
Ronnie Gustafsson, enhetschef, Skärsätragården, mobil 073-0793275
Sebastian Höglund, chef för Sagateatern, mobil 073-0226803


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum